CREATURES FROM FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Fantastic Beasts and Where to Find Them,Harry Potter serisinde kullanılan bir kitabı anlatıyor.Filmde bahsedilen yaratıkların aslında hepsi zararsız,iletişim kurulabilecek türde diyebiliriz.Benim en çok hoşuma giden kısım 'fantastik' olarak adlandırılan yaratıkların bizim Dünyamızdaki hayvanlardan esinlenilmiş olması.Ne kadar harikulade bir gezegende yaşadığımızı hatırlattığı için bu ayrıntıyı çok seviyorum.

Başrolde olan Eddie Redmayne'nin canlandırdığı Newt Scamander bu yaratıkları koruyor,bakıyor,eğitiyor ve onların ne kadar zararsız olabileceğini anlatan bir kitap yazarak meslektaşlarını bilgilendiriyor.


Bu postta beast'lerden yani filmde geçen yaratıklardan bahsetmek istiyorum.


İlk olarak:

🔮Niffler(Burnuk):Bu minik yaratık parlak ve değerli eşyaları çalmadan duramıyor ve filmde de olayları birbirine katmaktan geri kalmıyor.




Ve esinlenildiği Puggle


🔮Pickett(Bowtruckle):Ağaçlarda yaşayan kabuluk olarak belirtilen Pickett,film boyunca Newt'ten ayrılmıyor.Çok utangaç olduğunu söyleyebiliriz.



🔮Demicuise(Gizilgenler):Gümüşümsü tüyleri sayesinde görünmez olabilme yeteneğine sahip bir yaratık.Aynı zamanda filmde ''bebek bakıcılığı'' yapıyor denebilir.



🔮Occamy(Okami):Kroneptiklerdir yani mevcut alanı doldurmak için büyüyüp küçülebilirler.
Bir odayı da doldurabilirler bir çaydanlığı da.Gizilgenin bebek bakıcılığı yaptığı ''bebek'' bir Okamidir.



🔮Thunderbird(Frank):Tehlikeyi sezerler ve asıl doğal yaşam alanları Arizona topraklarıdır.Yabancılara karşı ise...biraz hassaslar.




🔮Graphorn(Sapboynuz):Türlerinin üreyen tek çiftine Newt bakmaktadır.


🔮Murtlap(Laçan):

🔮Billywig(Moth):

🔮Swooping Evil:İsmi pek iyi olmasa da kendisi zararlı bir canavar değil aslında.



🔮Thu Nundu:

Ve son olarak 
🔮Erumpent(Paldıran):Newt,paldıranın çiftleşme zamanı olduğunu bildiği için onun en sevdiği kokuyu bileklerine sürerek çiftleşme dansı yapar ve tam bavula girmesini sağlayacakken işler bir anda bozulur.Filmdeki en komik sahnelerden birinin başrol oyuncusu Erumpenttir bana göre.


Yorumlar

Popüler Yayınlar